persu duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding is de toekomst

Wij geloven dat de toekomst van bedrijfskleding duurzaam, functioneel en stijlvol is. Voor de meest duurzame oplossing werken we daarom intensief samen met de gehele keten, van leveranciers tot aan fabrikanten. Op deze manier realiseren we een zo minimaal mogelijke ecologische voetafdruk.
Wij zoeken een continu balans tussen circulariteit, duurzaamheid en een eerlijke productieketen, zodat het milieu niet onnodig wordt geschaad en mensenrechten worden gerespecteerd.
Ontdek hoe duurzaamheid, circulariteit, social return en inclusiviteit een plek hebben bij PERSU.

Laat je inspireren

Sinds onze oprichting in 2010 zijn wij een pionier op het gebied van duurzame bedrijfskleding. Duurzaamheid richt zich per definitie op het voorzien in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen.
Daarbij concluderen we dat écht duurzame kleding (nog) niet bestaat. Daarom dagen wij onszelf continu uit te kiezen voor de weg met de minste negatieve impact. Ook als dat niet de makkelijkste weg is. Juist dan. Want we hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn.
persu duurzame bedrijfskleding

Duurzame materialen

Wij produceren kleding van materialen die een lange levensduur hebben en zoveel mogelijk zijn gemaakt van organische en gerecycleerde materialen.

Circulair

Onze doelstelling is dat in 2035 80% van onze kleding bestaat uit circulaire kledingstukken conform de NTA 8195 norm.

Productie in Europa

90% van onze kleding wordt in Europa geproduceerd, waarvan een deel zelfs in en rond Amsterdam.

Focuspunten in ons beleid voor duurzame bedrijfskleding

PERSU. draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstelling, Sustainable Development Goals (SDG), die in 2016 zijn opgesteld door de Verenigde Naties. De SDG’s waar wij in het bijzonder een bijdrage aan leveren zijn:

In de mode zijn er voor ons vier belangrijke doelstellingen waarmee we willen reduceren, hergebruiken en herstellen.

Koolstofemissies

De kledingindustrie verbruikt meer energie dan de luchtvaart- en scheepvaartindustrie samen en is verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde koolstofemissies.

PERSU. werkt zoveel mogelijk met gerecyclede vezels, zodat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Daarnaast houden we de toeleveringsketen zo kort mogelijk met korte geografisch afstanden. Onze belangrijkste partners en leveranciers komen dan ook zoveel mogelijk uit het Europese continent.

Stortplaatsen

Helaas belandt 85% van de versleten kleding momenteel op de stortplaats.

PERSU. produceert kleding met de langst mogelijke technische levensduur en neemt gedragen kleding terug voor recycling in samenwerking met GAIA circular.

Chemicaliën

Chemicaliën van kleurstoffen en pesticiden/insecticiden die voor de katoenteelt worden gebruikt, komen in het milieu terecht, vervuilen de bodem, de lucht en het water. Zo brengen ze ook schade toe aan het leven in zee.

PERSU. werkt zoveel mogelijk met GOTS-gecertificeerde biologische vezels die vrij zijn van het gebruik van pesticiden/insecticiden. Daarnaast gebruiken gerecyclede vezels zodat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn en werken we enkel met natuurlijke kleurstoffen en inkten.

Water

De mode-industrie produceert 20% van al het afvalwater. Er is bijvoorbeeld 10.000 liter water nodig om één kilo katoen te verbouwen, wat nodig is om één spijkerbroek te maken.

PERSU. werkt zoveel mogelijk met gerecyclede vezels zodat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Daarnaast werken zoveel waar mogelijk met alternatieven voor katoen, zoals hennep en tencel.

Minimale CO2-voetafdruk door Europese productie

Door samen te werken met Europese partners en leveranciers voor de stoffen en andere ingrediënten voor onze duurzame bedrijfskleding creëren we een korte toeleveringsketen en reduceren we onze impact op het milieu.
We stellen hierin strenge eisen in het navolgen van de Europese wet- en regelgeving op het gebied van verantwoorde productie, zowel op sociaal als milieugebied. Daarbij controleren we jaarlijks onze belangrijkste partners hierin.

Duurzame materialen

We produceren duurzame bedrijfskleding van materialen met een zo lang mogelijke technische levensduur. Daarvoor:
Bij PERSU. werken we daarnaast met verschillende duurzame materialen zoals biologische hennep, linnen, tencel, Bananatex, gerecycled polyester en katoenmengsels.
Het gebruik van duurzame materialen betekent echter niet automatisch dat je een duurzaam eindproduct hebt. Daarom maken wij altijd de afweging welk materiaal het meest functioneel en welke technische levensduur ze hebben in relatie tot duurzaamheid.

Recycling

Het uitgangspunt bij recycling is dat alle ‘oude’ kledingstukken gebruikt worden als nieuwe grondstof. Gedragen kleding en het textiel materiaal dat vrijkomt tijdens productieprocessen is daarom niet langer afval, maar een waardevolle bron en grondstof in nieuwe toepassingen voor diverse industrieën.

GAIA circulair

Wij kunnen kledingstukken die aan het einde van hun levensduur zijn weer innemen of in overleg inzamelboxen van GAIA Circulair ter beschikking stellen voor recycling.

GAIA kan kledingstukken ophalen en registreren in de materiaalbank van Cirmar. Aansluitend worden de kledingstukken gehygiëniseerd, gesorteerd en beoordeeld aan de hand van de samenstelling en de kwaliteit. Om de vertrouwelijkheid te garanderen, worden de logokledingstukken vertrouwelijk behandeld.
De grondstoffen worden gebruikt in nieuwe producten, maar ook voor de ontwikkeling van compleet circulaire producten, zoals de afgebeelde tas.

Ontdek duurzame bedrijfskleding

Wil je meer informatie of onze duurzame bedrijfskleding bekijken? We geven je met trots een rondleiding door ons atelier waarbij je meteen kennismaakt met de verschillende collecties.
Vul het onderstaande formulier in. We nemen z.s.m. contact met je op.